Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

Under en vanlig träff så leker vi. Provar på nya utmaningar och upptäcker nya saker.

Ska vi iväg på läger så förbereder vi det som behövs i skogen.

Vi pratar också om hur man är som scout och vad scouter gör i världen. Hur vi ska använda våran natur och miljö är också saker som vi berör under en del träffar.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningsledaren, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Är du mellan 8-9 år?

Då är du spårare. För att veta mer om vad man gör som spårare besök Spårarnas sida.

Är du mellan 10-12 år?

Då är du upptäckare. För att veta mer om vad man gör som upptäckare besök upptäckarnas sida.

Ladda ner